Linsegryte med kikerter og kokosmelk

En skikkelig god middag med asiatiske smaker som varmer på en kald dag 🙂

Oppskrift (1 porsjon)

1/4 gul løk

1/4 chili

1 cm ingefær

1/4 -1/2 ts gurkemeie

1 liten klype spisscummin

1/4 -1/2 ts garam masala

0,6 dl kokosmelk

0,6 dl utblandet grønnsaksbuljong

ca. 60 g kikerter

ca.60 g røde linser

En liten håndfull usaltede cashewnøtter

1/2 stk lime

Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skrap ut frøene fra chilien og finhakk den. Skrell ingefæren og riv den på et rivjern, eller kutt den i tynne strimler.
  2. Finhakk løken og stek den i en stekepanne med litt rapsolje i. Når den begynner å bli myk tilsetter du chili og ingefær, og lar det steke videre et lite minutt.
  3. Tilsett krydder og bland godt. Tilsett deretter kokosmelk og grønnsaksbuljong og kok opp.
  4. Ha kikertene og linsene over i ei sil og skyll de under kaldt vann. Ha dem i gryten og la det koke i 5-10 minutter. Tilsett cashewnøtter og limesaft helt til slutt
  5. Smak til med salt og pepper, og pynt med limebåter og fersk koriander. Server gjerne linsegryten med nanbrød til.

Dette innlegget ble publisert i Middag, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.