Kokosboller

Til alle som elsker smaken av kokosboller. Her får dere en veldig enkel oppskrift på noen skikkelig gode kokosboller 😀 Matbutikkene har økt prisen med 50 % på kokosboller nå, så da er det jo like greit å lage selv.

Oppskrift: (ca. 16 stk)

Ca.16 stk mariekjeks

150 g sukker
0,5 dl vann

2 eggehviter

Topping:
200 g mørk kokesjokolade
15 g kokosfettSlik gjør du:
1. Fordel kjeksene utover et bakepapirkledd stekebrett
2. Kok opp sukker og vann i ca. 2 minutter, sett kjelen til sides.
3. Vispe eggehvitene i en bolle som er helt tørr og ren. Visperedskap må også være helt rent uten fettrester (kommer det noe fett enten fra bollen eller eggeplommene så kan du få problemer med å stivpiske eggehvitene). Når eggehviten skummer/det er stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle, litt og litt, mens du fortsetter å vispe. Kokosbollefyllet vispes stivt med en håndmikser (det er ferdig når du kan snu bollen uten at fyllet renner ut).
4. Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull, og lag kremtopper på kjeksene.
5. Avkjøl kokosbollene i kjøleskapet.
6. Smelt sjokoladen over et vannbad og tilsett kokosfett. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Bruk en spiseskje til å helle sjokolade over kokosbollene. Strø gjerne litt kokos på toppen.
7. Sett til avkjøling i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. 
8. Kokosbollene oppbevares kjølig/i kjøleskapet i tett boks.

Dette innlegget ble publisert i Julebakst og småkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.