Sunn og proteinrik yoghurt-is med sitronsmak

Det er fremdeles vinter, og jeg er blitt hekta på sunn og kald yoghurt-is 🙂 Det er kanskje ikke om vinteren de fleste av oss har mest lyst på is!?, men for meg smaker denne sunne yoghurt-isen like godt året rundt, og kanskje da litt mer avhengig av kroppstemperaturen, enn av været 😉

I tillegg har jeg fått foodprosessor, og det gjør jo alt såå mye enklere. Før blandet/laget jeg alt i en blender, (is, smoothie/smoothiebowls, energikuler osv) og da tok det litt lenger tid å få et like jevnt og klumpfritt resultat. Dessuten har jeg liten tålmodighet med å vente på at bær skal tine bare litt før maskinen skrus på 😉 (ellers har jeg vanvittig god tålmodighet, bare så det er sagt 😉 )

Jeg er veldig glad i å kombinere det som smaker friskt sammen med det som smaker søtt (som nevnt tidligere), så her deler jeg en slik kombinasjon. Sunn og frisk yoghurt-is med sitronsmak sammen med cruncy granola og søt sjokolade til topping. Sååå godt 😀

Oppskrift: (1 porsjon)
160 g skyr sitron (uten tilsatt sukker)
125 g yoplait vanilje (uten tilsatt sukker)
Noen dråper presset sitron
4-5 valnøtter, knust

1 ss sukrinsirup gold
2-3 ss valgfri melk, evt mer. (jeg brukte usøtet mandelmelk)

Topping:
2 biter sukkerfri melkesjokolade, eller over 70 % sjokolade.
1 ss granola (uten tilsatt sukker)

Slik gjør du:
1. Bland sammen yoghurten (skyr og yoplait), og press over noen dråper sitron. Ha yoghurtblandingen over i en bakepapirkledd form, og topp med knuste valnøtter. Sett formen i fryseren noen timer til yoghurten er fryst. 
2. Ta formen opp fra fryseren og skjær yoghurtisen  i mindre biter. Ha yoghurtbitene i en foodprosessor, og tilsett sukrinsirup gold. Spe ut med valgfri melk til ønsket konsistens på yoghurtisen.
3. Topp yoghurtisen med sukkerfri sjokolade og granola, og NYYYYYT 😀Dette innlegget ble publisert i Smoothie Bowls, Sunn hverdagsmat, Sunne desserter. Bokmerk permalenken.