Proteinsjokolade

I dag har jeg slått på stortromma og laget både proteinsjokolade, samt et par varianter av proteinkuler 😀 Jeg hadde litt rester av nøtter, dadler og sjokolade, og tenkte at da må jeg finne på noe godt og lage. Jeg er kjempefornøyd med resultatet, og syns alt smakte utrolig godt. Nå har jeg nok spist alt for mange allerede ;-D

Jeg har lyst å dele oppskriften på proteinsjokolade med dere i dag. Proteinsjokoladen er seig og myk i konsistens og fungerer kjempegodt som et mellommåltid når du er sugen på noe søtt, eller trenger noe næringsrikt på farten.

Oppskriftene på proteinkuler skal jeg dele med dere i løpet av helgen. Kanskje en ide til sunnere snacks? 🙂

Oppskrift: (1 proteinsjokolade)
2 ss pistasjnøtter (uten skall)
2 ss vaniljeproteinpulver
3 ss havregryn
1 medjoldaddel
1-2 ss sukrinsirup gold
Topping: Sukkerfri melkesjokolade eller 70% mørk kokesjokolade. (Jeg brukte en blanding av disse)

Slik gjør du:
1. Smelt sjokolade over et vannbad eller i en mikro og sett til side.
2. Ha alle ingrediensene(bortsett fra smeltet sjokolade) i en foodprosessor og kjør til du får en klumpfri masse.  
3. Kna massen sammen til en fast/seig deig (massen kan se litt smuldrete ut før du begynner å kna, men så fort du knar den sammen så er den seig og fin, helt uten å smuldre.
4. Form deigen til en passe tykk proteinsjokolade og legg den på et bakepapir. Ha over smeltet sjokolade, og sett proteinsjokoladen i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. 

Dette innlegget ble publisert i Sunn hverdagsmat, Sunn Snacks. Bokmerk permalenken.