Gulrotkakegrøt

Enda en oppskrift inspirert av flinke Emilie Nereng 🙂 Denne gulrotkakegrøten spiste jeg til frokost i dag, og den smakte såå godt. Jeg syns det er så fantastisk å bli inspirert av andre mennesker til å prøve noe helt nytt, i tillegg til å kunne bruke inspirasjonen til å finne egne måter å gjøre det på 🙂 Jeg er i hvert fall veldig imponert av Emilie Nereng som deler så mange gode og sunne oppskrifter, og på den måten gir inspirasjon videre.

Oppskrift: (1 porsjon)
2 dl melk eller plantemelk (jeg brukte usøtet mandelmelk)
1 dl vann
40-50 g havregryn
1 ss kokosmasse
1 ss sukrinsirup gold
1/2 ts salt
1 ts kanel
1/2 gulrot, revet
Topping:
1 stor ss kokosyoghurt blandet med 1 ts lønnesirup
4 valnøtter, knust
1/2 banan, skivet

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene utenom gulrot i en kjele og kok under omrøring i 5 minutter.
2. Tilsett revet gulrot, og kok videre til ønsket konsistens
3. Ha grøten over i en skål og topp med bananskiver, kokosyoghurt blandet med lønnesirup, og knuste valnøtter.

Dette innlegget ble publisert i Grøt, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.