
En skikkelig sunn, god og proteinrik pizza med en sprø og saftig havrebunn 🙂 Anbefales!
Det som overrasket meg mest med denne pizzaen, var bunnen. Jeg hadde aldri trodd at havrebunnen skulle bli så god på smak; saftig, men med sprø kanter 🙂
Oppskrift proteinrik havrebunn inspirert av Linda Stuhaug
150 g mager kesam naturell
Ca. 350 g havremel eller malte havregryn
2 egg
2 dl vann
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle til en klissete deig. La deigen svelle i 5 minutter.
3. Bre deigen tynt utover en bakepapirkledd stekeplate, og forstek pizzabunnen i 15 minutter.
Pizzafyll:
1 boks hvit pizzasaus (170 ml)
400 g karbonadedeig
150 -200 g revet lettost
Valgfri mengde rødløk, mais, spisspaprika og jalapenos (eller det du måtte ønske å ha på)
Slik gjør du med pizzafyllet:
1. Bre hvit pizzasaus utover pizzabunnen
2. Ha over stekt karbonadedeig, grønnsaker og ost, og stek pizzaen videre i 15-20 minutter, eller til osten er smeltet og bunnen begynner å bli brun og sprø i kantene.
3. Topp gjerne pizzaen med bladsalatmix, eller server med en frisk salat og dressing ved siden av, og nyt 🙂