Protein-sjokoladekake

Her deler jeg en saftig og supergod proteinkake 🙂

Tenk deg at du er ferdig med en god treningsøkt, så får du servert et stort stykke av denne proteinrike sjokoladekaken akkurat i det du trenger påfyll av ny energi. Da er det bare til å nyte med den aller beste samvittighet, for denne kaken er proppfull av næringsrike godsaker i form av proteiner og sunt fett. 🙂

Oppskrift:
120 g dadler (uten sten)
100 g mandler
Ca. 60 g valnøtter
1 ss råkakao (gir mer antioksidanter), eller vanlig kakao.
100 g mørk kokesjokolade (over 70%)
4 egg
60 g (2 måleskjeer) vaniljeproteinpulver

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader
2. Kok opp 1,5 dl vann, skru av platen og legg dadlene i bløt i 5 minutter
3. Smelt sjokoladen over et vannbad
4. Mal nøttene til mel i en blender, og tilsatt de bløtlagte dadlene + vannet. Kjør maskinen til du får en jevn røre.
5. Tilsett eggene, kakao, proteinpulver og smeltet sjokolade, og kjør maskinen til alt er godt blandet og røren er klumpfri.
6. Hell røren over i en bakepapirkledd kakeform (ca. 23 cm i diameter), og stek kaken i ca. 20 minutter.
7. La kaken avkjøle litt. Strø gjerne over litt kakaopulver før servering.


Dette innlegget ble publisert i Sunn hverdagsmat, Sunne kaker og muffins. Bokmerk permalenken.