Quinoasalat

Mange ganger har jeg prøvd å lage quinoasalat, og endelig har jeg kommet fram til en oppskrift som jeg liker veldig godt. Jeg er glad i sterk mat med mye smak, og med denne oppskriften fikk jeg det til å brenne i munnen 🙂 Et fantastisk godt måltid.

Oppskrift (1-2 porsjoner)
200 g kyllingstrimler
1/2 dl quinoa + 1 dl vann
1/4 søtpotet, kuttet i terninger
2 stk snakckpaprika
1/2 rødløk
1/2 chili
1 god neve spinat
Oliven og soltørket tomat
Litt mais
Jalapeno
Red hot chiliflak
Salt og pepper
Balsamicodressing og litt soyasaus

Slik gjør du:
1. Krydre søtpotetterningene med chili, salt og pepper. Hell over litt nøytral olje og stek i ovnen på ca. 200 grader i 15 min, til de er lett møre.
2. Kok quinoa som anvist på pakken
3. Krydre kyllingstrimlene med chili, salt og pepper, og stek det sammen med paprika og løk i en stekepanne med litt olje i.
4. Grovkutt spinaten og ønsket mengde jalapeno
5. Bland alle de ferdige ingrediensene sammen i en bakebolle/skål, og legg deretter quinoasalaten over på en tallerken. Hell over litt balsamicodressing og soyasaus, og server gjerne med et stykke nanbrød til.

Håper det smaker 🙂

Dette innlegget ble publisert i Middag, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.