Verdens beste kanelboller

Verdens beste kanelboller! Jeg elsker kanelboller, det er såå godt, spesielt med perlesukker og melisglasur på toppen 😀 Snart er det jo fastelavn, og disse kanelbollene laget jeg i dag for å ha til søndag. Men jeg måtte jo smake en bolle, og har i tillegg delt bort flere allerede 😀 Her får dere oppskriften på luftige, søte og utrolige gode kanelboller.

Oppskrift: 24 stk kanelboller
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
150 g sukker
1 kg hvetemel
1 ss kardemomme
1 ts salt 
125 g smør i terninger, romtemperert

1 stk egg til pensling av bollene

Fyll til kanelbollene
150 g romtemperert smør
2 ss kanel
1 dl brunt sukker

Slik gjør du:
1. Ha melk og egg i en bolle og bland sammen
2. Tilsett hvetemel, tørrgjær, sukker, kardemomme og salt. Elt i 10 minutter.
3. Ha i romtemperert smør i terninger, og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten at den ryker. Dette tar ca. 10-15 minutter.
4. Dekk til deigen med plastfolie + et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i 45 minutter til dobbel størrelse.
5. Kanelfyll: Bland sammen romtemperert smør, brunt sukker og kanel i en bolle.
6. Strø litt mel på bakematten, og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et stort rektangel, ca. 30×50 cm. Smør kanelfyllet utover hele flaten.
7. Brett halvparten av deigen fra langsiden over den andre halvparten, og skjær ca. 2 cm tykke strimler. Ta tak i hver ende og strekk dem litt ut. Tvinn strimmelen, før du surrer strimmelen og lager en knute.
8. Legg kanelbollene over på en bakepapirkledd stekeplate. La heve under plastfolie og et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. 
9. Pensle bollene med egg, og dryss gjerne på litt perlesukker. Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 10-12 (avhengig av din ovn) minutter til de er gylne.
10. Server bollene med melisglasur, eller dryss på litt melis. Kanelbollene er også gode med litt vaniljekrem inni 🙂

Håper det smaker 🙂

Dette innlegget ble publisert i Boller, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.