Gullmelk

Denne varme, gode drikken gjør seg ekstra godt på kalde, slapsete snøværsdager, som i dag 🙂

Gullmelk er en immunstyrkene drikk pga gurkemeiens helsebringende egenskaper. Både gurkemeie og ingefær er betennelsesdempende. Gurkemeie bidrar også til bedre fordøyelse og til å unngå oppblåsthet, mens ingefær kan hjelpe godt mot forkjølelse da den er både luftveisrensende og slimløsende. Også har vi kanel da, som inneholder mye antioksidanter som kan være effektivt mot influensa og forkjølelse, og i tillegg gjøre oss raskere friske. Kanel kan også bidra til å senke blodsukkeret, og det sies at 1/2 ts kanel daglig kan hjelpe med vektnedgang (i kombinasjon med regelmessig mosjon og bra kosthold) da kanel gjør at maten bruker lenger tid i tarmene, noe som gjør deg mett lenger 🙂

Så drikk et glass gullmelk med veldig god samvittighet, og vit at den samtidig er immunstyrkende 😀

Oppskrift: (1 porsjon)
3,5 dl usøtet mandelmelk
1/4 ts malt gurkemeie, ingefær, anisfrø og kanel
1 ts sukrinsirup gold
1 klype kvernet sort pepper

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjele , og kok opp. Visp godt underveis.
2. Sil drikken over i et glass og topp med litt ekstra kanel om ønskelig 🙂Dette innlegget ble publisert i Helsefremmende drikke, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.