
At nøttesmør/mandelsmør skulle være såå enkelt å lage, fant jeg ikke ut før jeg selv lagde det 🙂 Pga konsistensen liker jeg best smaken av nøttesmør når det er blandet i en smoothie/smoothiebowl, kake eller dessert hvor du gjerne ellers ville brukt nøtter eller smør, men mange foretrekker å bruke nøttesmør som topping på grøt eller yoghurt. Hver sin smak!
Oppskrift:
250 g mandler
1/2 ts salt
Slik gjør du:
1. Riste mandlene i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 min. (dette er ikke nødvendig, men kan gi en ekstra god smak på nøttesmøret)
2. Ha mandlene + salt over i en foodprosessor og kjør maskinen på høy hastighet til nøttesmøret er helt glatt, tyktflytende smør. Tilsett om nødvendig litt nøytral olje for riktig konsistens.
3. Oppbevar nøttesmøret i kjøleskapet i et glass med lokk.