Pepperkake-cookies og kaffe med karamellsirup og krem

Dette må jo være julens beste kombo: Pepperkake-cookie med masse godt krydder som gir skikkelig mye smak, i tillegg til den knallgode kaffen med innhold av både krydder, karamellsirup og krem 🙂

Ta deg en velfortjent pause, og nyt 🙂

Oppskrift pepperkake-cookies: (35 stk)
*Opprinnelig oppskrift skulle gi 15 til 20 stk pepperkake-cookies, men det ble altså 35 stk store pepperkake-cookies med denne oppskriften.
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
250 g smør (romtemperert)
220 g brunt sukker
250 g hvitt sukker
2 egg
100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Vispe sammen brunt sukker, hvitt sukker og smør. Ha i egg og bland sammen, før du tilsetter resten av de tørre ingrediensene og blander alt godt sammen.
3. Hakk sjokoladen grovt og ha i røren
4. Rull små boller og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Det må være litt mellomrom ettersom de flyter ut.
5. Stekes på midterste rille i ca. 15 min, men bruk heller øyemål og se når de blir brune.

Kaffe med karamellsirup og krem (2 stk)
4 dl kaffe
0,5 dl kaffe karamellsirup
1 dl vispet kremfløte
1/2 kanelstang
Ca. o,5 -1 ts aniskrydder/frø

Slik gjør du:
1. Smaksett kaffen med aniskrydder/frø og kanelstang i kaffefilteret.
2. Ha ferdigtraktet kaffe i to glass, rør i karamellsirup, og topp med vispet kremfløte.

Dette innlegget ble publisert i Julebakst og småkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.