Sitronkake med ostekrem i langpanneform

Denne sitronkaken er den beste jeg vet. Jeg elsker den syrlige og saftige friskheten fra sitron i kaken, sammen med den søte ostekremen på toppen. 

Kanskje du også er som meg og liker smaken av en god sitronkake? Dette er en ypperlig kake å lage til helgen. Jeg har fryst kaken, klar til å hente den fram på morsdagen 🙂

Oppskrift: (Stor langpanneform 30×40 cm)
6 egg
6 dl sukker
7 dl hvetemel
175 g smør
1 dl saft fra sitron
3 strøkne ss finrevet sitronskall
1,5 ts vaniljesukker 

Ostekrem:
125 g kremost naturell
50 g smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Vispe sammen egg og sukker i en kjøkkenmaskin (trenger ikke vispe til eggedosis)
2. Ha i smeltet smør, sitronskall, sitronsaft, og til slutt hvetemel og vaniljesukker. Vispe til du har en jevn kakerøre.
3. Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanneform.
4. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter (alle ovner er forskjellige, så kjenn etter med en kakepinne i kaken underveis. Viss kaken er ferdig skal det ikke klistre seg deig på kakepinnen.)
5. Avkjøl kaken i formen
6. Bland sammen alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor. La maskinen gå til du har en klumpfri krem.
7. Smør kremen på den avkjølte kaken, og topp gjerne med litt grovrevet sitronskall.
8. Sett kakeformen m/lokk i kjøleskapet. Kaken er også fin å fryse.

*Tips: Mange velger å ha litt sitron i kremen også, men det bruker ikke jeg da jeg foretrekker kombinasjonen syrlig kake, søt krem 🙂
Det er også kjempegodt med melisglasur på sitronkaken. Av og til lager jeg halvt om halvt med ostekrem på den ene halvdelen av kaken,  og enkel melisglasur blandet ut med vann på den andre halvdelen.

Mmm- sitronkake/»lemonies» 🙂

Håper det smaker!

Dette innlegget ble publisert i Langpannekaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.