

Disse kokosbollene er såå gode, og veldig enkle å lage. 🙂
Oppskrift: (ca.14 stk)
200 g ekte marsipan
150 g sukker
0,5 dl vann
2-3 eggehviter
Topping:
200 g mørk kokesjokolade
15 g kokosfett (brukes for å gjøre sjokoladen tynnere og lettere å påføre)
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader
2. Skjær marsipanen i 14 stk skiver, og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
3. Stekes i ovnen på midterste rille i 5-7 minutter.
4. Kok opp sukker og vann i ca. 2 minutter, sett kjelen til sides.
5. Vispe eggehvitene i en bolle som er helt tørr og ren. Visperedskap må også være helt rent uten fettrester. (Kommer det noe fett enten fra bollen eller eggeplommene så kan du få problemer med å stivpiske eggehvitene.) Når eggehviten skummer/er stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle, litt og litt, mens du fortsetter å vispe. Kokosbollefyllet vispes stivt med en håndmikser (det er ferdig når du kan snu bollen uten at fyllet renner ut).
6. Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull, og lag kremtopper på marsipanbunnene.
7. Avkjøl kokosbollene, før de dyppes i smeltet sjokolade blandet med kokosfett. Strø gjerne litt kokos på toppen.
8. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet
