Delfiakake i små porsjonsformer

Altså, disse små delfiakakene syns jeg er helt geniale 🙂 Egentlig har jeg aldri vært så begeistret for delfiakake, og derfor heller ikke brydd meg om å lage det, men det var før jeg laget denne oppskriften på delfiakake i små porsjonsformer. Dette var knallgodt, og kaken(e) skal lages til jul hvert år fra nå av 🙂

Delfiakake er jo supermektig, og nettopp derfor smaker det ekstra godt med kun et lite stykke om gangen. Så sett disse små delikate porsjonsformene på bordet, og la gjestene forsyne seg i mindre stykker. (en porsjonsform er ikke ment som en porsjon ;)) Kaken smaker aller best kald, rett etter at den er tatt ut fra kjøleskapet.

Oppskrift: (6 stk)
1 pk delfiafett
250 g mørk kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2 egg (romtemperert)
2-3 ss sukker
1 pk gelehjerter
1/2 pk mariekjeks
Nonstop

Slik gjør du:
1. Vispe egg og sukker til eggedosis
2. Smelt sjokolade og kaffe over et vannbad, eller i mikrobølgeovn.
3. Smelte delfiafett
4. Tilsett sjokoladeblandingen sammen med eggedosisen og bland godt til du får en jevn røre.
5. Til slutt: tilsett det varme delfiafettet i røren, litt og litt, og bland alt godt sammen.
6. Hell røren over i små aluminiumsformer i 3 lag med kjeks og nonstop mellom (jeg hadde kun et lag med nonstop)
7. Pynt med gelehjerter og nonstop
8. Oppbevares i kjøleskapet.

Dette innlegget ble publisert i Julebakst og småkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.