Quinoa- og søtpotetkaker

I dag blir det et sunt og godt vegetarmåltid, men allikevel ikke helt uten protein. Quinoa har høy ernæringsmessig verdi, og inneholder essensielle aminosyrer (byggesteiner i proteiner) som gjør at verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk. Quinoa er også uten gluten, det er fiberrikt, består av sunt fett, og er rikt på antioksidanter. I tillegg har quiona en nøttaktig smak, og sammen med søtpoteten gir det en perfekt smakskombinasjon til disse quinoa- og søtpotetkakene 😀

Kan virkelig anbefale disse knallgode quinoa- og søtpotetkakene.

Oppskrift: (4-5 stk)
1 dl quinoa
3/4 grønnsaksbuljong
1/2 søtpotet
1/2 dl havregryn
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Odelia rapsolje til steking

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 220 grader
2. Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Legg søtpotetterningene over i en ildfast form og hell over litt nøytral olje. Stek søtpotetterningene i ca. 25 minutter, eller til de er møre.
3. Kok quinoa som anvist på pakken, men tilsett buljong i vannet.
4. Bland halvparten av de ferdigstekte søtpotetterningene sammen med ferdigkokt quinoa, havregryn (ukokt), paprikapulver, salt og pepper. Mos alt i en blender til du har en grovt blandet deig/farse.
5. Ta deigen over på et fat. Bruk en gaffel, og kna inn resten av søtpotetbitene sammen med deigen.
6. Form runde kaker med hendene, og legg de i en ildfast form. Stek i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
7. Ta de ovnsbakte quinoa- og søtpotetkakene ut av ovnen, og stek de ferdig på en stekepanne til de blir gylne og får en litt sprø skorpe. 
8. Quinoakakene kan serveres på mange ulike måter, og de smaker like godt varme som kalde. Jeg syns quinoakakene smaker kjempegodt med litt opphakket spinat og soyasaus til, men de kan også serveres med for eksempel hvit urtedressing og salat, fetaost, eller i pitabrød.

Nyt disse knallgode quinoa- og søtpotetkakene. De smaker helt nydelig nylaget og varme; så saftige inni, og med en litt knasende sprø skorpe rundt. 😀

Dette innlegget ble publisert i Middag, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *