Pastasalat med kylling og pesto

Nå er det jo nesten sommer ute, i april, helt fantastisk. Det er såå fantastisk med sol og DET været at jeg i går glemte nettopp det som gjør at jeg kan nyte solen, nemlig solkrem. Så den som er litt rød i ansiktet i dag… er ikke i solen. 😉 Men, mat blir det nå uansett! En knallgod pastasalat med kylling og grønn pesto. Jeg har innsett at jeg sjelden lager salat, og derfor ønsker jeg å bli bedre til det. Det er jo så fristende med en god porsjon lett og næringsrik salat nå som solen varmer, enten du er inne eller ute 😀

Oppskrift: (1 porsjon)
100 g fullkorn pastaskruer (ukokt)
150 g strimlet kylling
Ca. 100 g isbergsalat (jeg målte ikke mengden)
2 ss grønn pesto
2 ss soltørket tomat (grovhakket)
1/4 rød løk
1 liten håndfull salat-topping (grønn & frisk blanding med pinjekjerner, peanøtter og gresskarkjerner)
1 liten håndfull krutonger (med hvitløk) (grønn &frisk)
Salt og pepper
Odelia rapsolje

Slik gjør du:
1. Kok pasta som anvist på pakken
2. Stek kyllingstrimlene i en stekepanne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
3. Bland pasta og kylling sammen med pestoen. 
4. Riv eller kutt salat i mindre biter, og kutt rødløk i tynne strimler. 
5. Legg salaten på en tallerken, og ha over kyllingpastaen m/pesto og løk. 
6. Topp pastasalaten med soltørket tomat, salat-topping og krutonger. Hell gjerne over litt ekstra olje om ønskelig.

This entry was posted in Sunn hverdagsmat. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *