Sunn gulrotkake i liten form

Denne gulrotkaken må dere bare prøve. Den er uten hvitt sukker og hvetemel, og smaker helt fantastisk!! 😀 Lag gjerne kaken som helgesnacks, og nyyyt 😀

Oppskrift (1 porsjon)
6 ss mandelmel (mal mandler til mel i en blender)
1 egg
2 ss soyaolje
2 ss sukrin gold
1/2 ts kanel
1/2 ts bakepulver
4 ss revet gulrot (ca. 1 liten gulrot)

Topping: 
1 ss mager kesam vanilje (uten tilsatt sukker)
1 rute 86 % mørk sjokolade (eller annen valgfri sjokolade)

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 230 grader
2. Visp egget til det er lyst og luftig
3. Tilsett resten av ingrediensene, og visp til en jevn røre.
4. Hell røren i en ildfast form som måler ca. 15cl 9 cm. (jeg fylte 3/4 av formen med deig, og hadde ca. 2 ss deig til overs)
5. Stek kaken midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. (Sjekk med en kakenål om den er ferdigstekt, det skal ikke henge igjen deig på nålen)
6. Topp gulrotkaken med mager kesam vanilje og litt grovhakket mørk sjokolade. 
7. NYT! 😀

Håper det smaker 😀

Dette innlegget ble publisert i Sunn hverdagsmat, Sunne kaker og muffins. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *