Havrelapper

Utrolig gode og sunne havrelapper med kun 5 ingredienser + topping. Havrelappene er saftige og mettende, og kan spises til både frokost, lunsj eller kvelds. 😀

Oppskrift (6 stk)
200 g havremel (mal havregryn til mel i en blender)
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 dl skummet melk
2 egg

Topping: 
Banan
Mager vaniljekesam (uten tilsatt sukker)
Fryste blåbær
Sukrinsirup gold (eller annen valgfri søtning)

Slik gjør du:
1. Vispe egg og melk luftig
2. Tilsett de tørre ingrediensene, og visp til en jevn røre.
3. Sett røren kaldt i ca. 30 minutter
4. Stek lapper i en middels varm stekepanne (har du teflonstekepanne kan du steke uten olje eller smør)
5. Snu lappene når de begynner å få farge på undersiden.
6. Legg de ferdigstekte lappene som et tårn på en tallerken. 
7. Skjær banan i skiver og legg bananskivene på toppen av «lappetårnet».
8. Bland fryste blåbær sammen med mager vaniljekesam, og server de varme lappene sammen med den kalde blåbær/vaniljekremen. Hell over søtning, og NYYYYT!!! 😀

Dette innlegget ble publisert i Pannekaker og vafler, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *