Pepperbiff med avokadokrem og hasselbackpoteter

Pepperbiff med avokadokrem, hasselbackpoteter og frisk salat. Altså, dette smaker helt nydelig, og noe jeg absolutt kan anbefale deg å prøve 🙂

Oppskrift: (1 porsjon)
150 g pepperbiff
1/2 moden avokado
Litt rødløk (maks 1 ss)
Sitron eller lime
3 stk poteter
Salt, pepper og paprikapulver
Odelia rapsolje (eller annen smaksnøytral stekeolje)
Salat
Apetina Herbs and Spices i rapsolje

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader
2. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, slik at de står støtt. Skjær tynne skiver i potetene fra toppen og nesten helt igjennom, pensle med olje og strø på salt, pepper og paprikakrydder. Sett potetene i en ildfast form. Stek potetene midt i ovnen i 40 minutter.
3. Avokadokrem: Mos en 1/2 avokado med en gaffel, og tilsett litt finkuttet rødløk. Smak til med salt og pepper, og skvis over litt sitron eller lime. Sett avokadokremen kjøling til resten av maten er klar.
4. Salat: for eksempel isbergsalat med paprika og agurk. Ha gjerne litt apetina (osteterninger) i salaten, og bruk litt av oljen som dressing. Sett salaten kjøling til resten av maten er klar.
5. Stek pepperbiffen på sterk varme i en stekepanne med olje, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffen og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffen er da medium stekt. Liker du biffen godt stekt så steker du den i 1 min på hver side på sterk varme, deretter ca. 4 minutter på hver side over svak varme.
6. Server pepperbiffen med avokadokrem, hasselbackpoteter og frisk salat. Ha gjerne litt bearnaisesaus ved siden av viss du ønsker det.

Håper det smaker 🙂

Dette innlegget ble publisert i Middag, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *