Bananmuffins med sjokoladebiter

I dag deler jeg en oppskrift på disse kjempegode bananmuffinsene med sjokoladebiter. Viss du bruker sukkerfri sjokoladebiter, så er muffinsene også helt sukkerfri.

Muffinsene er fine til å pakke med i sekken ut på tur, og gir litt ekstra påfyll av energi når du trenger det 😀

Oppskrift (9 stk)
120 g speltmel, fint
0,5 ts johannesbrødkjernemel 
2 ts bakepulver
50 g smeltet smør, kokosolje eller soyaolje. (jeg brukte kokosolje for smakens skyld)
50 g philadelphia light eller annen nøytral smørost
2 egg
3 ts sukrinsirup gold eller steviasukker
1 most banan
4-5 ruter grovhakket sukkerfri sjokolade, eller 70% mørk kokesjokolade

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 190 grader
2. Visp sammen egg og sukrinsirup til det er luftig
3. Tilsett smørost og kokosolje
4. Bland inn de tørre ingrediensene sammen med det våte
5. Ha i most banan, og vend inn sjokoladebiter med en sleiv til slutt
6. Ha deigen over i små muffinsformer, ca. en stor spiseskje i hver form
7. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

*Johannesbrødkjernemel er et smaksnøytralt, glutenfritt binde- og fortykningsmiddel som gjør kaker og bakevarer luftige, og gir en bedre konsistens.

Dette innlegget ble publisert i Sunn hverdagsmat, Sunne kaker og muffins. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *