Mandelkuler/Marsipankuler med appelsinsmak

Mandelkuler/marsipankuler dyppet i smeltet sjokolade, og toppet med fargerikt kakestrøssel.
Mandelkuler/marsipankuler naturell
Mandelkuler/marsipankuler med litt sjokolademønster


Jeg kjører på og lager sunnere snacks. Disse mandelkulene/marsipankulene er søtet med dadler, og har en oppfriskende appelsinsmak. Faktisk synd jeg hadde så lite mandler igjen, ellers hadde jeg garantert laget flere. Jeg har fått helt dilla på enkle, gode og sunnere oppskrifter, og akkurat denne oppskriften på energikuler er min absolutte favoritt 🙂

Jeg lager energikuler hele året, ofte som snacks til helgen, eller som hverdags-snacks når jeg får lyst på noe sunnere søtt. Da henter jeg frem en slik energikule fra kjøleskapet, og nyyter 🙂 Viss jeg lager disse mandelkulene til påske eller til jul, så får de automatisk et lite navnebytte til marsipankuler, istedenfor mandelkuler, haha. Marsipan er jo tross alt laget av mandler, og denne oppskriften vil jeg ikke ha sesongbasert 😉

Det er utrolig at disse energikulene har kun tre ingredienser + valgfri topping, med tanke på hvor gode de er. Det viser at det enkle ofte er det beste, og det liker jeg veldig godt 🙂 

Oppskrift: (Ca. 8 stk)
85 g mandler
5 stk dadler (uten sten)
1 ts finrevet appelsinskall
Sukkerfri sjokolade, eller 70% mørk kokesjokolade.
Dr. Oetker, fargerikt kakestrøssel.

Slik gjør du:
1. Kjør mandler til mel i en blender
2. Kutt dadlene i litt mindre biter og kjør det sammen med melet og finrevet appelsinskall til en jevn deig som er lett og forme
4. Form deigen til kuler
5. Smelt sjokoladen over et vannbad, og ha den så over i en pose. Klipp et lite hull i enden av posen, og sprøyt sjokolademønster på energikulene. Eller du kan dyppe kulene i smeltet sjokolade og strø over kakestrøssel.
6. Sett marsipankulene kaldt til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. Energikulene har lang holdbarhet.

Håper det smaker 🙂

Dette innlegget ble publisert i Energikuler, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *