


For tiden er jeg hekta på å lage mitt eget lørdagsgodt. Når det finnes så mye godt det går an å lage uten sukker, da blir jeg inspirert 😀
I kveld laget jeg myk og salt karamellsjokolade med cashewnøtter, og den syns jeg ble veldig god. 😀 Her får du oppskriften, hvor de tre første ingrediensene til karamellen er inspirert av «Linda Stuhaug».
Oppskrift: (4 stk)
3 dl usøtet kondensert melk/vikingmelk
50 g sukrin gold
25 g sukrinsirup gold
1/2 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
Flaksalt
Ca. 2 ss cashewnøtter naturell
75 g 70% mørk kokesjokolade, eller sukkerfri sjokolade
Slik gjør du:
1. Ha melk, sukrin gold og sukrinsirup gold i en kjele med middels varme. La alt koke under stadig omrøring til det blir en tyktflytende karamellmasse, det tar ca. 50 minutter.
2. Ha karamellen over i en bakepapirkledd form (min form var 16×11 cm)
3. Del cashewnøttene i to på langs, og legg de over karamellen. Dryss over litt flaksalt. Sett karamellen til avkjøling i kjøleskapet (ca. 1 time), eller i frysen (ca. 20-30 min), til den er stivnet.
4. Smelt sjokoladen over et vannbad.
5. Ta karamellen ut av formen. Del karamellen i fem avlange sjokoladebiter, og hell over sjokolade.
6. Sett karamellsjokoladen tilbake i kjøleskapet til den er stivnet.



