


En frisk og god jordbærkake, laget i går. Gjerne litt sommerlig, men samtidig et godt avbrekk fra det søte 😀
Oppskrift:
Bunn:
2 egg
3 dadler (uten sten)
140 g mandler
Topping:
200 g fryste jordbær
2 ss steviasukker
6 plater gelatin
2 dl mager kesam naturell
2 dl naturell yoghurt
1/2 ts vaniljesukker
Slik gjør du når du lager bunnen:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Vispe eggene til luftig eggedosis
3. Mal mandlene sammen med dadler i en blender
4. Bland melblandingen med eggedosisen
5. Ha røren i en bakepapirkledd form (min form var 16×23 cm)
6. Stek kakebunnen i ca. 15 min.
Slik gjør du når du lager jordbærfyllet:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 min
2. Ha fryste jordbær i en varm kjele og kna med ein sleiv/stavmikser mens de tiner/blir oppvarmet. La alt bli til en jevn jordbærsaus. Rør inn steviasukker.
3. Ta gelatinen ut av det kalde vannet og bland sammen med jordbærsausen slik at de løses opp.
4. Visp sammen de andre ingrediensene, og tilsett jordbærsausen.
5. La jordbærblandingen avkjøle litt, og ha den over avkjølt kakebunn.
6. Sett kaken i kjøleskapet til jordbærfyllet er stivnet.
7. Pynt gjerne kaken med kremfløte (for en søtere smak) og friske bær.
