Banankrem med bountytopping

I går laget jeg bountysjokolade, men jeg ble ikke helt fornøyd med oppskriften da den inneholdt litt for mye kokosmasse etter min smak. Den ble nok litt for fast, noe jeg sikkert kunne ha løst ved å tilsette enda litt mer kokosolje, eller jeg kunne brukt mindre mengde kokosmasse i utgangspunktet. Uansett, jeg prøver å kaste minst mulig mat, så når en oppskrift ikke fungerer, må den gjøres om til noe annet. Derfor ble bountysjokoladen den geniale løsning som topping til banankremen jeg laget i dag 😀

Banankrem (født og døpt av meg i dag ;-)) med opphakket/smuldret bountysjokolade ga en fantastisk smakskombinasjon. I tillegg har banankremen en fløyelsmyk konsistens, med søt smak, og kan like gjerne spises med topping, som uten.

Oppskrift banankrem (1 porsjon)
3 ss naturell yoghurt
1 ss mager kesam naturell
1 ss mager kesam vanilje (uten sukker)
1/2 banan

1. Bland sammen yoghurt og kesam, og rør inn most banan. 
2. Topp banankremen med smuldret bountysjokolade, eller spis kremen uten topping.
3. Nyt!


Bountysjokolade (ca. 20 stk)
50 g kokosolje
1 ts steviasukker
2 dl kokosmelk (light)
200 g kokosmasse

Topping:
100 g 70% mørk kokoesjokolade
2 ss kokosolje

Slik gjør du:
1. Smelt kokosolje over svak varme i en kjele og rør inn stevia.
2. Tilsett kokosmelk og rør godt
3. Ha i kokosmassen og rør alt godt sammen
4. Ha blandingen over i en form og sett til avkjøling i kjøleskapet . Jo lenger den står kaldt, jo mer stivner den. Blir den for fast, rør inn litt mer smeltet kokosolje.
5. Form til kuler eller avlange biter ved å klemme dem godt sammen med hendene.
6. Ha bitene over på en bakepapirkledd form, og legg i frysen til de er frosne.
7. Smelt sjokolade med kokosolje i et vannbad.
8. Bruk to spiseskjeer, hold en bountybit i en skje og hell over sjokolade med den andre skjeen.
9. Sett de ferdige bountysjokoladene i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.

Dette innlegget ble publisert i Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *