Grove scones

Jeg er så glad i oppskrifter som gjør det enkelt å lage god og sunn mat, veldig raskt 😀 For i dag fikk jeg så veldig lyst på fersk grovbakst, og lagde disse knallgode sconesene. De er myke og saftige inni, men med en litt sprø skorpe utenpå. Garantert de beste sconesene jeg har smakt! Deigen lages på maks 5 minutter. Sconesen må til gjengjeld stå litt i ovnen (15-20 min), men den tiden er de verdt. 😀

Oppskrift: (6 stk)
100 g sammalt speltmel, grovmalt
50 g møllerens sammalt speltmel
50 g sammalt speltmel, siktet
1/2 ts lønnesirup
1 ts bakepulver
1 lite dryss salt
60 g margarin
1 egg
1,5 dl naturell yoghurt

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Del smøret i terninger og vispe det inn med det tørre i en kjøkkenmaskin. 
3. Tilsett egg og yoghurten, og rør til en jevn deg.
4. Deigen kan virke litt klissete, men den er lett og forme. Ha evt litt vann på hendene når du former deigen til scones.
5. Trykk sconesene litt flate på toppen.
6. Stekes i 15 til 20 minutter, til de begynner å bli litt gylne på toppen.

Mmm- Myke og saftige inni, sprø skorpe.
Dette innlegget ble publisert i Brødbakst, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *