Tacograteng

Tacograteng syns jeg er et godt middagstips, spesielt for dere som liker mat fra den meksikanske matverdenen. 🙂 Gratengen smaker kjempegodt, og er veldig enkel å lage. Tacograteng er også en fin måte å få brukt opp rester av f. eks karbonadedeig/kjøttdeig og grønnsaker som du måtte ha liggende til overs i kjøleskapet.

Oppskrift: (1-2 porsjoner)
200 g karbonadedeig
1/2 stor spisspaprika
1/4 rødløk
2-3 ts hjemmelaget tacokrydder, eller bruk tacokrydder fra pose etter anvisning på pakken
0,5-1 dl vann
Ca. 50 g mager ost 
Litt mais og ananasterninger
Hjemmelaget frisk salat med paprika, agurk, mais og apetina herbs and spices. Bruk litt av oljen fra apetina-glasset som dressing.


* Oppskrift hjemmelaget tacokrydder:
1 ts chili
1 ts paprika
1 ts kummin
1 ts koriander
1 ts pepper
1/4 ts salt

Lag gjerne en større mengde tacokrydder og oppbevar krydderet i et glass med lokk, da har du til senere også 🙂


Slik gjør du:
1. Hakk opp løk og paprika i litt store biter
2. Stek karbonadedeigen i en varm stekepanne til den er gjennomstekt. Tilsett grønnsakene, tacokrydder og vann, og la alt steke i et par minutter til.
3. Ha tacogratengen over i en ildfast form (ca. 19 cm i diameter). Dryss over litt mais og ananasbiter, og strø over osten.
4. Stek tacogratengen midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 -20 minutter.
5. Klargjør salaten mens tacogratengen står i ovnen
6. Topp tacogratengen med litt tacosaus og mager kesam eller lett rømme, og server med frisk salat, noen flak nachos og gjerne et grovt rundstykke til. 

Håper det smaker 🙂

Dette innlegget ble publisert i Middag, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *