Hamburger med havrebrød

Mmmm, denne hamburgeren med havrebrød syns jeg smakte så godt. Jeg hadde lyst til å lage en grovere type hamburgerbrød, og fant fram det jeg hadde av ingredienser. Jeg hadde verken egg, (mel) eller sesamfrø i skapet, men jeg hadde havregryn, 20 g hvetemel, bakepulver, melk, og solsikkefrø/chiafrø. Og altså, jeg må jo si meg fornøyd med resultatet av at disse ingrediensene kunne bli til et sunt og godt hamburgerbrød 😀 Så bruk restene før nye innkjøp folkens, det kan bli mye god mat av det 😀

Oppskrift hamburger (1 porsjon)
100 g grovkvernet storfekjøtt/hamburger 85% 
1 bunt grønnkål
1 skive mager ost
2 skiver rød løk
1 ts lett dressing

Oppskrift hamburgerbrød/havrebrød: 2 stk
90 g havremel (havregryn malt til mel i en blender)
20 g hvetemel 
0,75 g skummet melk
1/4 ts bakepulver
1 ss soyaolje
Topping: chiafrø og solsikkefrø

Slik gjør du når du lager hamburgerbrød/havrebrød:
1. Kjør alle ingrediensene i en mixmaster til du får en jevn blanding. Deigen blir litt klissete.
2. Form to stk flate hamburgerbrød, pensle det ene med melk og strø over frø.
3. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 min, eller til de begynner å bli litt brune på toppen.
4. Del gjerne det ene hamburgerbrødet i to etter steking, og bruk det som bunn. Toppen (med frø) kan være hel.

Hamburger:

1. Legg grønnkål over bunnen på hamburgerbrødet og topp med litt valgfri dressing. 
2. Krydre hamburgeren med peppermix (uten sukker). Bruk nøytral olje (f.eks odelia rapsolje), og stek hamburgeren på høy temperatur i ca. 3 min på hver side til den er gjennomstekt og har en god stekeskorpe. Legg en osteskive over hamburgeren helt til slutt, og la den smelte.
3. Skjær opp to løkskiver og varm de litt i stekepannen.
4. Legg hamburgeren på hamburgerbrødet, topp med løkskivene, og legg på toppen av hamburgerbrødet.

Nyt en sunnere hamburger 😀

Dette innlegget ble publisert i Middag, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *