Søtpotetvafler med speilegg

Sunne, gode og proteinrike søtpotetvafler. Disse vaflene passer like godt til middag som til alle andre måltider, og kan spises med eller uten speilegg som tilbehør 😀

Oppskrift (2 porsjoner/4 stk vafler)
150 g søtpotet (finrevet)
50 g gulrot (grovrevet)
50 g revet mager mozarella/ost
0,75 dl havregryn (malt til mel i en blender)
0,75 dl skummet melk
2 egg
1 vårløk (grovhakket)
1,5 ss finhakket fersk persille (spar 0,5 ss av persillen til topping)
1/2 ts pepper
Ett dryss salt

Topping: 2 stk speilegg, kvernet pepper og persille

Slik gjør du:
1. Visp sammen egg og melk i en bolle
2. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen. Smak til med salt og pepper
3. Stek vaflene i et vaffeljern til de er delvis brune på toppen.
4. Varm opp en stekepanne til svak-middels varme, og tilsett litt olje. Knekk eggene, og hell de forsiktig i pannen så plommen blir hel. Stek eggene til hviten så vidt er stivnet.
5. Legg vaflene på en tallerken, ha over et speilegg og dryss på kvernet pepper og litt fersk persille. 

Dette innlegget ble publisert i Middag, Pannekaker og vafler, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *