Ovnsbakt havregrøt med jordbær, banan og hjemmelaget granola

Oi oi, denne godbiten her må dere bare prøve. Ovnsbakt havregrøt med jordbær, banan og hjemmelaget granola må være noe av det beste jeg har smakt. Jeg spiste den til frokost i dag, og bare lukten av den ferdige grøten var himmelsk 😀

Grøten må stå litt i ovnen, 25 minutter, men den tiden er den virkelig verdt å vente på 😀

Oppskrift (2 porsjoner)
2 dl havregryn
1 ts chiafrø
1,5 dl havremelk
1,5 ts kanel
1/4 ts salt
1 ss fibersirup gold eller lønnesirup
1 ts bakepulver
1 most banan 
3 stk håndfull granola

Topping:
Skivet jordbær og banan (legges over grøten før steking)
Grovkuttede nøtter (f.eks hasselnøtter, valnøtter eller mandler) Dryss nøttene over grøten før steking
Mager vaniljekesam UTEN (som topping på grøten etter steking)


Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 grader
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett melk, most banan og sirup, og rør godt.
3. Ha røren over i en ildfast form (ca. 20 cm) Smør formen med 1 ts olje først.
4. Ha over litt skrivet banan og jordbær, samt noen grovkuttede nøtter (f.eks hasselnøtter, valnøtter eller mandler)
5. Stek grøten midt i ovnen i ca. 25 minutter (steketiden kan variere fra ovn til ovn, så sjekk med en kakenål. Grøten skal ikke være rennende inni)
6. Topp grøten med mager kesam UTEN

*Jeg brukte min egen hjemmelaget granola i grøten. Jeg har prøvd med ulike varianter granola fra butikken, men syns ikke det gir helt den rette smaken på grøten som med hjemmelaget granola. Viss du har lyst til å prøve min hjemmelagde granola så lover jeg at den er veldig enkel og lage 🙂 Oppskriften får du her: http://www.marianlie.no/2021/02/09/granola/




Dette innlegget ble publisert i Grøt, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *