Tacotallerken

Tacofredag? Da kan jeg dele oppskriften på en superenkel og fantastisk god tacotallerken.

Oppskrift: (1-2 porsjoner)
200 g karbonadedeig
3-4 ts hjemmelaget tacokrydder, eller en 1/2 ferdigpose med tacokrydder.
1 dl fullkorn bulgur eller couscous
1 oksebuljong
2 never frisk salat eller stekte grønnsaker 
Apetina herbs and spices i olje
1/2 Lime
Hvit dressing

* Oppskrift hjemmelaget tacokrydder;
1 ts paprika
1 ts kummin
1 ts koriander
1 ts pepper,
1/4 ts salt
(1ts chili)

Slik gjør du: 
1. Bulgur eller couscos: Kok opp 2 dl vann, og ha i oksebuljongen. Tilsett bulguren/couscousen når vannet koker, og rør godt. Ha på lokk og la det koke på svak varme etter anvisning på pakken. Rør om av og til så det ikke svir seg.
2. Stek karbonadedeigen i en stekepanne, bland inn tacokrydderet og ca. 1 dl vann, og stek litt til.
3. Lag en frisk salat, eller kutt valgfrie grønnsaker i mindre biter og stek alt på middels varme i en stekepanne med litt nøytral olje i. Krydre med litt salt og pepper. 
4. Legg middagen på en tallerken i 3 deler; Salat eller grønnsaker, tacokjøttdeig og bulgur eller couscous. 
5. Topp/pynt tacotallerkenen med litt apetina, lime og hvit dressing, og server gjerne med et stykke pita eller nanbrød til. 

God fredag 😀

Dette innlegget ble publisert i Middag, Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *