Lunsj knekkebrød

Jeg spiser alltid havregrøt til frokost, derfor syns jeg det passer perfekt med grove knekkebrød og næringsrikt pålegg, til lunsj.

Smak* sine spelt knekkebrød har en grovhetskala på 76-100%, og dekker hele sirkelen for grovhet. I tillegg smaker de jo kjempegodt!

Her har jeg laget til knekkebrød med forskjellige pålegg. Dette gir et fullverdig måltid bestående av både proteiner, sunt fett og karbohydrater/fiber.

1. Knekkebrød med peppermakrell i rapsolje:
Peppermakrell i rapsolje inneholder mye proteiner, er helt uten tilsatt sukker, og dekker et dagsbehov for omega-3.

2. Knekkebrød med økologisk peanøttsmør og banan:
– Økologisk peanøttsmør er rikt på protein og sunt fett.
– Banan er god kilde til magnesium.

3. Knekkebrød med leverpostei og agurk:
Leverpostei er en god kilde til jern, (noe jeg følte mangel på i dag). 😀
Det finnes flere typer leverpostei, og noen inneholder mer fett, i tillegg til litt sukker, enn andre. Så velg gjerne en grov leverpostei med minst fett.
Agurk; tja, visste du at en enkel agurk består av hele 96-97 % vann, og at ved å spise en halv agurk så har du fått i deg omtrent ett glass vann ? Det visste ikke jeg, = good to know!

Dette innlegget ble publisert i Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *