Sjokoladehjerte

I morgen er det St. Valentine`s Day, så hva med å lage et sjokoladehjerte og dele den med noen du er glad i ? Oppskriften til denne kaken fikk jeg av min mor, og trodde aldri at jeg skulle klare å lage den like god som hennes, men heldigvis, det klarte jeg 😀 Kaken er helt nydelig på smak, saftig og fyldig. Min favoritt sjokoladekake!!

Oppskrift: (hjertekakeform ca. 22cm i diameter)
Kakebunn:
4 egg
200 g sukker
130 g margarin
135 g hvetemel
2 ts bakepulver
50 g kokesjokolade

Krem:
250 g meierismør
100 g kokesjokolade
250 g sukker
2 dl kremfløte
4 egg

Pynt:
Kakestrøssel  

Slik gjør du:
Sjokoladekrem: (Lag kremen før du begynner på kakebunnen)
1. Ha kremfløte, egg og sukker i en kjele. Rør litt sammen. Gi blandingen et oppkok under omrøring.
2. Ta kjelen av platen, og rør inn oppdelt sjokolade og smør. La alt smelte, og rør kremen glatt.
3. Avkjøl kremen, og sett den i kjøleskapet til den har tyknet. (over natten eller i noen timer)
4. Vispe kremen opp igjen etter avkjøling, til den blir tykk i konsistensen.
5. Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og på toppen/sidene.
6. Pynt med ønskelig kakestrøssel.

Kakebunn:
1. Sett ovnen på 170 grader.
2. Vispe egg og sukker til eggedosis.
3. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av kokeplaten og tilsett grovdelt sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. Bland sjokoladen med eggedosisen.
4. Bland sammen mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisblandingen.
5. Ha røren over i en bakepapirkledd hjerteform og stek kaken i ovnen på midterste rille i 40-45 minutter. (Steketid varierer fra ovn til ovn. Stikk en kakenål i kaken, er den ferdig skal det ikke henge igjen deig på nålen) 
6. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og del den i to. Dynk kakebunnene med litt melk før kremen smøres på.

Dette innlegget ble publisert i Formkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *