Disse marengstoppene med sjokoladekrem kan virkelig anbefales. De bare smelter på tungen, og jeg syns de er såå gode. Lukk øynene og nyyyyt!! 😀
Jeg liker juletradisjon, det å lage julebakst og forhåpentligvis videreføre tradisjonen, stemningen og forventningene til jul, slik jeg selv har vokst opp. Pynte til jul både ute og inne (OG passe på at jeg ikke kjører av veien når jeg ser så mange fine julelys ute, haha 😉 ) I tillegg må jeg alltid lytte til Celine Dion sin julemusikk før jul. Hun har en nydelig stemme og synger noen utrolig fine tekster. 😀
Oppskrift til ca. 35 stk marengstopper:
2 eggehviter
125 g sukker
75 g mandler
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 125 grader
2. Visp eggehviter og sukker til marengs (det er marengs når blandingen stivner og du kan løfte bollen opp-ned, uten at marengsen slipper bollen)
3. Finhakk mandlene og bland de inn i marengsen
4. Sett marengstopper med en teskje på en bakepapirkledd stekeplate. Jevne marengstoppene flate.
5. Stekes midt i ovnen i ca. 13-15 min.
6. La marengsen avkjøle litt på stekeplaten før du flytter de over på en rist. Marengsen skal være glatt og fin under.
Sjokoladekrem:
100 g margarin
100 g melis
150 g kokesjokolade
*Det vil nok være mer krem igjen med denne oppskriften.
Slik gjør du:
1. Visp sammen mykt margarin og melis til det er lyst og luftig.
2. Smelt sjokoladen over et vannbad og bland den i resten av blandingen til det blir en tykk sjokoladekrem
3. Når marengsen er avkjølt, smør på sjokoladekremen.
4. Legg en marengs på toppen av sjokoladekremen om du ønsker dobbel marengs.
5. Marengstoppene med sjokoladekrem kan fryses, og de tiner raskt.