Har du 15-20 minutter til rådighet, og lurer på hva du skal ha til middag i dag? I så fall deler jeg her oppskriften på en rask, kjempegod og sunn middag.
Oppskrift (1 porsjon)
100-150 g kyllingstrimler
150 g ferdig kokte småpoteter
2 store never babyspinat
1 god neve sukkererter
1 egg
Salt og Pepper
Tørket chiliflak
Odelia rapsolje til steking
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 220 grader
2. Krydre småpotetene med salt og pepper, og hell over litt nøytral olje. Del gjerne potetene i to. Stek potetene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er møre og begynner og brunes i kantene.
3. Kok opp vann i en gryte. Klekk forsiktig egget i det kokende vannet. Skru litt ned på temperaturen slik at det er bare litt bobler i vannet, og la egget koke i 4 minutter (da er det litt bløtkokt inni)
4. Krydre kyllingen med salt og pepper. Mens egget koker så steker du kyllingbitene på middels-sterk varme i en stekepanne med litt nøytral olje i, til kyllingen er gjennomstekt og gyllenbrun.
5. Ha i sukkererter og spinat, og rørfres til spinaten har falt lett sammen.
6. Legg de stekte småpotetene og kyllingblandingen over på en tallerken, og legg det posjerte egget på toppen. Dryss over noen chiliflak, og nyt en fantastisk sunn og god middag 🙂
Håper det smaker 😀