Havreflarn (med eller uten sjokolade)

Havreflarn må jo være julens enkleste oppskrift å lage, og samtidig er de så knasende gode 😀

Oppskrift: (Ca. 30 stk)
75 g meierismør
100 g havregryn
1 stk egg
125 g sukker
1 ts bakepulver

200 g mørk kokesjokolade (til havreflarn med sjokolade)



Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Smelt smør og bland med havregryn
3. Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregrynblandingen og bakepulver.
4. Sett deigen på et bakepapirkledd stekebrett med to teskjeer. Ha god avstand mellom kakene da deigen flyter utover (beregn ca. 8-10 havreflarn per stekebrett)
5. Stek havreflarnene midt i ovnen i ca. 5 minutter til de er gylne i kantene.
6. Avkjøl havreflarnene på stekeplaten frem til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig risikerer du at de krøller seg.
7. Smelt sjokolade over et vannbad og smør på sjokolade på baksiden av et havreflarn. Fest to og to havreflarn sammen og dypp kantene i smeltet sjokolade. Legg over på et bakepapir og avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Oppbevar havreflarn i tett boks. Havreflarn med sjokolade kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Dette innlegget ble publisert i Julebakst og småkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *