
Havreflarn må jo være julens enkleste oppskrift å lage, og samtidig er de så knasende gode 😀
Oppskrift: (Ca. 35 stk)
75 g meierismør
100 g havregryn
1 stk egg
125 g sukker
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Smelt smøret i en kjele. Hell smøret over havregrynene.
3. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulver og tilsett smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.
4. Sett havreflarn med en teskje på en bakepapirkledd stekeplate. Ha god avstand mellom kakene da deigen flyter utover (beregn 9 havreflarn per stekebrett)
5. Stek havreflarn midt i ovnen i ca 5-7 minutter til de er gylne i kantene.
6. Avkjøl havreflarn på stekeplaten frem til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig risikerer du at de krøller seg.
7. Oppbevar havreflarn i tett boks.
