Kransekakestenger

Kransekakestenger; jeg syns det er så godt 😀 I år bestemte jeg meg for å lage kransekakene selv og fant en kjempegod oppskrift. Det smaker jo litt ekstra godt når alt lages fra bunnen av, istedenfor en kjøpt deig 😀

Disse kransekakestengene ble virkelig gode!

Oppskrift: ca. 25 stenger
250 g mandler
2 stk eggehviter
250 g melis

Sjokoladeglasur:
50 g kokesjokolade
1 ss kaffe (kan sløyfes)

Melisglasur: Bland melis og litt vann og ha i en sprøytepose.



Slik gjør du:
1. Skåld mandlene. Kok opp en kjele med vann, og ha i mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyld dem så i kaldt vann. Ta av skallet. La mandlene tørke noen timer.
2. Mal mandlene på en mandelkvern. (Foodprosessor kan også brukes, men pass på at mandlene ikke blir for varme og skiller ut olje.
3. Bland i melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå til kjøling i et par timer.
4. Trill deigen til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
5. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett evt kaffe. Dypp endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren og strø på kakestrø.
6. For melisglasur: Bland ønsket mengde melis med litt vann og ha i en sprøytepose. Lag mønster på kransekakene.

Kransekakene er fine å fryse ned til jul 😀

Dette innlegget ble publisert i Julebakst og småkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *