Mørk sjokoladekake i langpanne

Jeg prøvelager noen nye kaker for tiden da det er flere i familien som snart har bursdag. Sønnen min er en av de som får prøvesmake kakene jeg lager, men han er ikke den store kakemomsen akkurat, og dermed skal det noe til for å imponere han på kakefronten. Egentlig litt gøy også med en slik utfordring, spesielt om jeg klarer å imponere min største kakekritiker 😀 Men denne gangen var det HAN som ga meg en oppskrift. Han ville ha en enkel langpanne sjokoladekake med mørk sjokoladekrem. (Han som liker aller mest marsipankaker, eller brownies :-D) Her er resultatet!!

Kakebunnen har en litt mørk og kraftig smak av kakao, (det er jo mørk sjokoladekake) og kremen er kjempegod.

Oppskrift:
300 g margarin eller meierismør (jeg brukte margarin)
5 egg
4 dl sukker
3/4 dl helmelk
4,5 dl hvetemel
1,5 dl kakao (sløyf ca 0,5 dl kakao for en mildere kakebunn)
1 ss bakepulver

Sjokoladekrem:
100 g meierismør
1 dl sterk kaffe
3/4 dl kakao
1,5 ss vaniljesukker
6 dl melis

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader
2. Smelt smør i en kjele og tilsett melken 
3. Visp egg og sukker luftig og tilsett smørmelken
4. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i røren
5. Rør sammen til en jevn deig
6. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (30×40 cm)
7. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter
8. La kaken avkjøle

Sjokoladekrem:
1. Smelt smøret og tilsett ferdigkokt kald kaffe
2. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett smør/kaffeblandingen
3. Visp til du får en klumpfri krem

* Dette ble en kjempegod mørk sjokoladekake, spesielt godt likte jeg kremen på denne kaken. Ellers ville jeg nok foretrukket litt mindre kakao i kakebunnen, men det er jo en smakssak for hver enkelt.

Neste gang tenkte jeg å lage kakebunn med denne oppskriften som jeg har laget tidligere (den kaken er kjempegod) http://www.marianlie.no/2020/10/06/sjokoladekake-i-langpanne-med-sjokoladekrem/ , men med den mørke sjokoladekremen til.

Dette innlegget ble publisert i Langpannekaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *