Brownies med salt karamell

Himmel og hav, for en fantastisk god kake. Dette tror jeg må være den absolutt beste browniekaken jeg noensinne har smakt 🙂 Jeg elsker smaken av karamell også, men har aldri våget meg til å lage karamellsaus da jeg så for meg at det var så vanskelig. Men der tok jeg heldigvis helt feil, det er jo latterlig enkelt. Nå skal det også sies at jeg prøvde meg på to forskjellige oppskrifter på karamellsaus, og at jeg kastet den ene pga for lang koketid, men av den andre oppskriften så laget jeg en porsjon karamellsaus som ble kjempegod. Å prøve og feile hører med, nå vet jeg endelig hvordan jeg lager karamellsaus 😀

  • Jeg har laget en porsjon salt karamell som rekker til halve kaken. Vi hadde lyst på brownie både med og uten salt karamell. 😀 Viss du vil ha salt karamell over hele kaken så kan du lage 2 porsjoner med karamellsaus.

Sjokoladebrownie med sjokoladebiter og salt karamell på toppen. NYYYYYT!!!

Strø litt maldonsalt på toppen

Sjokoladebrownies:
275 g smør
125 g mørk kokesjokolade (70 % kakaoinnhold)
4 egg
500 g sukker
40 g kakao
250 g hvetemel
125 g lys kokesjokolade

Slik gjør du:
1. Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.
2. Visp sammen egg og sukker (ikke visp til eggedosis). Bland i sjokoladesmøret.
3. Sikt sammen kakao og hvetemel og rør dette inn så du får en tykk, glatt sjokoladedeig
4. Hakk lys sjokolade i grove biter og bland inn i deigen.
5. Ha deigen i en langpanne 20×30 cm og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 30 min.
6. La kaken avkjøle i langpannen.

– Denne fantastisk gode oppskriften på sjokoladebrownies er hentet fra «Det søte liv». Jeg har brukt vanlig mørk kokesjokolade, istedenfor 70 % sjokolade som sto i oppskriften. Det smakte kjempegodt, samt at en vanlig mørk kokesjokolade koster nesten 20,- mindre enn det en 70 % sjokolade koster  🙂

Salt karamell (1 porsjon til halve kaken):
100 g sukker
4 ss vann
50 g smør
1 dl kremfløte
1 klype salt (kan sløyfes)

Slik gjør du:
1. Varm opp fløten uten å la den koke. Sett kjelen av platen.
2. Ha sukker og vann i en kjele. Kok opp uten å røre og la sukkeret koke på høy varme til det er godt gyllent (ikke mørkebrunt)
3. Trekk kjelen av platen og rør inn smøret. Hell sakte i kremfløten, litt av gangen.
4. Sett kjelen tilbake på platen og la karamellen småkoke i 3 min. (jeg brukte stoppeklokke:-))
5. Smak til med salt.
6. La karamellen avkjøle før du smører den på kaken.

Dette innlegget ble publisert i Brownies, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *