Sjokoladekake i langpanne med sjokoladekrem

Denne sjokoladekaken har nå blitt en av mine favoritter. Oppskriften fant jeg hos Meny, og både kake og krem vinner i smak. Det skal godt gjøres å spise kun et stykke, så del med andre slik at du ikke spiser opp hele kaken selv ;-D

Oppskrift:
3 egg
4,5 dl sukker
3,5 ts bakepulver
5 ss kakao
6 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
300 g smør
3,5 dl melk

Sjokoladekrem:
300 g melis
3 ts vaniljesukker
1,5 ts kakaopulver
6 ss sterk kaffe, kokt (ikke pulver)
6 ss smør (romtemperert)


Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader
2. Visp sukker og egg til luftig eggedosis, minimum 5 min.
3. Bland bakepulver, hvetemel, vaniljesukker og kakao.
Sikt det sakte inn i eggedosisen mens du rører.
4. Smelt smøret og bland med melken. Bland så dette inn i kakerøren.
5. Hell kakerøren over i en bakepapirkledd langpanne 30×40 cm.
6. Stek kaken i 30-40 min på nederste rille.
(jeg stekte kaken midt i ovnen i 30 min, og det gikk helt fint)
7. Bland alle ingrediensene til sjokoladekremen godt sammen.
8. La kaken avkjøle seg før du smører på sjokoladekremen. 

Jeg delte kaken i to og hadde forskjellig kakestrøssel på hver del
Dette innlegget ble publisert i Langpannekaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *