Disse kanelbollene med vaniljekrem og melis på toppen, er såå gode. 😀

Oppskriften på disse bollene finner du ganske enkelt notert utenpå pakken til en av ingrediensene du trenger = hvetemelet 😀 Så enkelt! Det eneste jeg har gjort er å halvere oppskriften slik at 12 stk kanelboller fikk plass i en liten langpanneform (37×24 cm)

Oppskrift:
Ca 8 dl hvetemel
2,5 dl melk
75 g sukker
75 g mykt margarin
25 g gjær
1,5 ts kardemomme
1/2 ts salt
Kanel, sukker og mykt margarin til fyll
1 egg til pensling
1 pk vaniljekrem (til gjærbakst)
Melis til topping
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader
2. Varm væsken til 37 grader og smelt i margarin
3. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og hell over smørmelken.
4. Elt til deigen blir smidig og glatt (minimum 7 min i kjøkkenmaskin)
5. Dekk til deigen med plast og la den heve på et lunt sted i 30 min.
6. Del deigen i to og kjevle ut til rektangel
7. Smør på fyllet, og rull deigen til pølser
8. Skjær så i skiver på ca. 3 cm og sett bollene i en bakepapirkledd langpanneform.
9. Dekk bollene med plast og etterhev i ca. 40 min
10. Trykk litt ned på toppen av bollene og fyll med vaniljekrem
11. Pensle med egg, og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 min. (Steketiden varierer fra ovn til ovn.)



Du kan også lage en stor bolledeig av hel/dobbel oppskrift, dele deigen i fire, og så lage forskjellige boller, slik jeg har gjort her:
*Det er samme heve og steketid på disse bollene, som på kanelboller med vaniljekrem på toppen. Forhev deigen i 30 min, etterhev bollene i 40 min. Steketid 225 grader midt i ovnen i ca. 10 min. (avhengig av din ovn)
1. Kanelknuter med perlesukker på toppen
– Kjevle deigen ut til en stor rektangulær leiv.
– Bre smør utover hele leiven, og dryss kanel og sukker over.
– Brett deigen i to på langs (brett først en langside inn mot midten, brett så den andre langsiden over) og kjevle lett over deigen.
– Skjær ut remser på ca. 2 cm. Strekk litt i hver remse. Tvinn remsene og lag deretter en knute på dem.
– Sett kanelknutene på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle de ferdighevede kanelknutene med egg, og strø litt perlesukker over.


2. Kanelboller med vaniljekrem inni
– Kjevle deigen til en rektangulær leiv.
– Smør hele leiven med vaniljekrem, strø deretter kanel og sukker over.
– Rull deigen til en pølse og skjær skiver på ca 3 cm.
– Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett.
– Pensle de ferdighevede bollene med egg.
– Ha melisglasur over de ferdigstekte og avkjølte bollene.

3. Skoleboller
– Rull deigen til en pølse, skjær opp i stykker, og trill runde boller av hver del.
– Pensle de ferdighevede bollene med egg. Lag en fordypning på toppen og ha i vaniljekrem.
– Ha melisglasur rundt vaniljetoppen på de ferdigstekte og avkjølte bollene
– Dryss over kokosmasse før glasuren stivner.





4. Av den siste deigdelen så kan du f.eks lage vanlige boller (gjerne med melisglasur på toppen)

En stor oppskrift gir ca 35 boller.
Lykke til med kreativ bakst 😀