Kanelboller med vaniljekrem.

Disse kanelbollene med vaniljekrem og melis på toppen, er såå gode. 😀

Oppskriften på disse bollene finner du ganske enkelt notert utenpå pakken til en av ingrediensene du trenger = hvetemelet 😀 Så enkelt! Det eneste jeg har gjort er å halvere oppskriften slik at 12 stk kanelboller fikk plass i en liten langpanneform (37×24 cm)

Allerede spist noen før bildet ble tatt 😀

Oppskrift:
Ca 8 dl hvetemel
2,5 dl melk
75 g sukker
75 g mykt margarin
25 g gjær
1,5 ts kardemomme
1/2 ts salt
Kanel, sukker og mykt margarin til fyll
1 egg til pensling
1 pk vaniljekrem (til gjærbakst)
Melis til topping

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader
2. Varm væsken til 37 grader og smelt i margarin
3. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og hell over smørmelken.
4. Elt til deigen blir smidig og glatt (minimum 7 min i kjøkkenmaskin)
5. Dekk til deigen med plast og la den heve på et lunt sted i 30 min.
6. Del deigen i to og kjevle ut til rektangel
7. Smør på fyllet, og rull deigen til pølser
8. Skjær så i skiver på ca. 3 cm og sett bollene i en bakepapirkledd langpanneform.
9. Dekk bollene med plast og etterhev i ca. 40 min
10. Trykk litt ned på toppen av bollene og fyll med vaniljekrem
11. Pensle med egg, og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 min. (Steketiden varierer fra ovn til ovn.)

Håper det smaker! 😀

Dette innlegget ble publisert i Boller, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *