Appelsinkake med sjokoladekrem

Nå er det snart påske, endelig, og jeg har derfor lyst til å dele oppskriften på en kjempegod og saftig appelsinkake med sjokoladekrem 😀

Oppskrift til langpanneform: (37×24 cm)
4 egg
5 dl sukker
300 g smeltet margarin
7 dl hvetemel
3 dl melk
8 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver
Skall fra 2 appelsiner  
Saften fra 1 appelsin

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Rifle appelsinskall i små biter
3. Vispe egg og sukker til eggedosis
4. Smelt smør og bland i melken
5. Bland sammen det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen sammen med smørmelken
6. Rør inn appelsinsaft og skall
7. Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanneform
8. Kaken stekes midt i ovnen i ca 25 min, til kaken er gjennomstekt.


Sjokoladekrem:
400 g melis
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao
8 ss kaffe (ferdiglaget)
8 ss smeltet margarin

Slik gjør du:
1. Bland sammen smeltet smør og kaffe. 
2. Tilsett resten av ingrediensene og rør til sjokoladekrem. 
3. Blir kremen for flytende så kan du la den stå i kjøleskapet til ønsket konsistens
4. Smør kremen på kaken
5. Del kaken i stykker og pynt gjerne med påskesjokolade på toppen
6. Appelsinkaken er kjempefin og fryse, og er like god til påske som ellers i året. 

Håper det smaker 😀

Dette innlegget ble publisert i Langpannekaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *