Hva liker jeg, hva liker du?

Du vet når du lager noe som du tror skal bli kjempegodt, men som ikke blir det. Oppskriften høres god ut, bildene blir bra, men smaken derimot, OFF!! 😀 Andre ganger blir ikke bildene så bra, oppskriften høres ikke så god ut, men smaken blir overraskende god. Alt er smak og behag! I løpet av livet endres også smaken mange ganger. Noe du syns var veldig godt tidligere er nå gått over til å bli greit nok. Noe mat lærer vi oss og like, mat som vi tidligere ikke likte. Det blir til og med veldig, veldig godt. Og noen matretter liker vi jevnt over. Det er mat som du aldri går lei og som spises nesten hver dag. For meg er et slikt måltid havregrøt + kaffe. Det er et fast frokostmåltid som nesten ikke kan byttes ut, og jeg syns det er like godt i dag som for flere år siden 😀 En gang delte jeg min oppskrift på havregrøt. Det var havregrøt med vann og sjokoladeprotein, noe jeg syns er kjempegodt. Men tror dere personene jeg delte til likte det samme? NEI, absolutt ikke, for dem ble konsistensen helt annerledes enn hva de var vant til. Haha, så sånn er vi forskjellig skrudd sammen. 😀

Så på denne nettsiden deler jeg kun mat som jeg selv kan stå inne for at jeg liker. Men i dag har jeg lyst til å dele noen bilder av mat som jeg har laget, men som rett og slett ikke falt i smak nok til at oppskriften kan deles.

Her kommer de, en trio av kjøleskapsgrøt/chiapudding:

Chiapudding med kakao sjokoladesmak
Puddingen ser jo god ut, syns du ikke? Men, NEI, det var den altså ikke! Konsistensen av chiafrø som har svellet i melk i et døgn i kjøleskap, det kan jeg si med en gang at IKKE fungerer for meg. Så all ære til de som kan nyte en chiapudding, da blir jo mulighetene større på den fronten. For meg passer nok chiafrø best som topping eller i en smoothie/bowl 🙂

Kjøleskapsgrøt med sjokoladeprotein
Vet ikke helt hva jeg ikke likte med denne..;) kanskje det at den var kald!

Kjøleskapsgrøt med banan og sjokoladebiter:
Denne grøten hadde jeg sett for meg ble kjempegod; med havregryn, melk, banan, sjokoladebiter og yoghurt. Det var nok sammensetningen av ingredienser i form av kjøleskapsgrøt som ikke falt helt i smak.

Hva liker du? Hva liker du absolutt ikke? Hvilke smaker har endret seg med årene?

Her er mine (nåværende) liker ikke:
Chiapudding (konsistensen av svellet chiafrø)
Tomat (helt umulig å spise en kald tomat, den smaker litt bedre varm)
Avokado (hmm, nei!)
Sukrin (metallsmak)
Mango

Resten liker jeg sikkert 😀

Dette innlegget ble publisert i Sunn hverdagsmat. Bokmerk permalenken.