


I dag deler jeg vår beste hjemmelagde lapskaus. Denne er en favoritt hjemme hos oss, og hver gang jeg lager lapskaus så blir det en stor gryte slik at vi har til flere dager. Lapskaus blir jo bare bedre og bedre etter hvert som den får stå å trekke litt. Og den smaker like godt dagen etter 🙂
Oppskrift til ca. 4-6 porsjoner:
10 poteter
7 gulrøtter
1 kålrot
1 purreløk
1 pk Go & Mager kjøttpølse (450 g)
350 g salt svinebog
2 buljongterninger
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Skjær kjøtt i biter og legg i en gryte med vann. Kok opp. Skum av.
2. La kjøttet trekke i en time
3. Mens kjøttet trekker, del opp grønnsaker og legg i en gryte med kaldt vann.
4. Smuldre i 2 buljongterninger og kok grønnsakene møre. Ha i purreløk og pølser helt mot slutten.
5. Ha det ferdigkokte kjøttet (og deler av kraften) over i gryten med grønnsaker. Smak til med salt og pepper.
6. Tilbehør: flatbrød


