Sitronfromasj

Sitronfromasj med gele i bunn
Sitronfromasj uten gele i bunn.

Denne sitronfromasjen, så frisk og god. Jeg laget den for første gang i går, men smakte den ikke før i dag, også må jeg jo kvalitetsikre smaken før jeg deler oppskriften. Men jeg syns den ble kjempegod. 😀 Jeg er så utrolig glad i den friske smaken fra sitron; både i kaker, desserter, og som tilbehør til f.eks laks. I tillegg tar det kort tid å lage denne fromasjen, (noe ihvertfall jeg foretrekker når jeg lager mat og desserter 😉 ) eneste er at du må vente til den er stivnet, ca. 3 timer, men det er den vel verdt 😀

Oppskrift til ca. 3 glass:
Sitrongele:
1 pk sitrongele (gjerne uten tilsatt sukker)
2,5 – 3 dl vann (halvparten av anbefalt vannmengde)
*Kok opp vann og ha i sitrongelepulver. Rør godt i ca. 2 min.
Hell geleen over i glass og sett kaldt til det begynner å stivne 


Fromasj:
2 stk gelatinplater
0,25 dl vann
2 egg
50 g melis
1 dl kremfløte
Saft fra 1/2 sitron

Pynt: 
Riflet sitronskall

Slik gjør du:
1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 min. 
2. Ta gelatinen ut av det kalde vannet og over i 0,25 dl kokende vann til den smelter
3. Avkjøl gelatinen i romtemperatur, men uten at den stivner
4. Vispe sammen egg og melis til eggedosis
5. Vispe fløte til krem og bland inn eggedosis og sitronsaft
6. Sett mixmasteren på svak styrke mens du forsiktig heller over gelatinen i en tynn stråle, litt etter litt.
7. Ha fromasj over geleen og sett kaldt i ca. 3 timer

Her har jeg laget sitronfromasj av samme oppskrift, men uten gele i bunn:

Håper det smaker 😀

Dette innlegget ble publisert i Desserter, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.