Enkel sjokoladekake

Denne sjokoladekaken, altså. At noe så enkelt kan være så godt! Den ser jo ikke akkurat luksuriøs ut, men smaken…Kjempegod!! Den er iallefall akkurat slik jeg liker en sjokoladekake. Ikke for søt, ikke for tørr, også litt seig og luftig samtidig. Jeg tror det er melis (istedenfor sukker) og bakekakaoen fra Dr.Oetker som fremhever den gode smaken. Egentlig skal denne kaken være med sjokoladekrem også, men jeg tror smaksløkene mine har endret seg med tiden, for jeg merker at jeg ikke er såå begeistret for kaker med mye krem lenger, (noe sønnen min aldri har vært, så da er vi endelig på bølgelengde der 😀 ) det kan jo fort bli litt for mektig og tungt av og til 😉

Så her har jeg ganske enkelt drysset toppen av sjokoladekaken med melis, det er jo nok glasur det 🙂

Oppskrift: (Rund form 24 cm)
150 g smør
300 g melis
1 3/4 dl melk
2 egg
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss bakekakao (Dr.Oetker)

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Rør smør og melis til det er lyst og kremaktig
3. Tilsett egg, så litt mel og melk. Rør inn resten av melet melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og kakao.
4. Hell røren i en bakepapirkledd/smurt form.
5. Stek kaken midt i ovnen i 45 min.

Visuelt sett så ser jo kaken ut som et fjellandskap 😀

Denne kaken er like god nylaget og varm, som kald rett fra kjøleskapet 😀 Kanskje hakket bedre kald, om jeg skal være ærlig!

Dette innlegget ble publisert i Formkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.