Knallgode boller med krem 😀
Dette er en oppskrift på boller som jeg ikke har laget før, så her prøver jeg noe nytt. Oppskriften fant jeg tilfeldigvis på «bloggen til funkygine», og funkygine hadde hentet oppskriften fra «det søte liv» som igjen hadde funnet oppskriften i et «ukeblad», som «en leser» hadde sendt inn 😀 Så sånn er det! Nå blir den delt her også 😀 Bollene blir saftige og gode, og istedenfor sukker så brukes melis i denne oppskriften.
Jeg foretrekker boller som er litt brune på toppen, men liker du å lage de lysere, så kan du dekke til toppen med bakepapir på slutten av steketiden.
Håper du liker oppskriften, jeg syns de ble veldig gode!
Oppskrift: ca. 20 stk
5 dl lett melk
150 g smør
125 g melis
50 g tørrgjær
1/2 ts kardemomme
800 g hvetemel
1 egg + 1 ss melk til pensling
Kremfløte eller vaniljekrem
Slik gjør du:
1. Bland sammen hvetemel, gjær og kardemomme
2. Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl smørblandingen til 37 grader og bland det sammen med det tørre.
3. Elt deigen til den er smidig (tilsett mer hvetemel om den er for klissete)
4. Trill ut boller og sett på et bakepapirkledd stekebrett
5. La bollene heve i 1 time
6. Pensle bollene og stek midt i ovnen ved 220 grader i 10-15 min, eller ved 230 grader i 7-10 min.
7. Del bollene i to og fyll med kremfløte eller vaniljekrem
8. Dryss over melis eller melisglasur