Kylling i form

I dag har jeg en kjempegod kyllingrett som jeg vil dele med dere. Du kan velge om du vil ha med eller uten saus, den er like god uansett. Men smaken vil være sterkere med saus, pga krydderet. Jeg valgte med saus i dag 😀

Den ildfaste formen fikk jeg i julegave i fjor. Den kom i en komplett pakke som inneholdt 2 stk. små former (som på bildet), 2 stk. medium former, og 1 stor form. Så kjekt å få en presang med ildfaste former i ulike størrelser. Jeg vet ikke med deg, men jeg lager mye ovnsbakt mat 😀

De små ildfaste formene syns jeg passet perfekt til en porsjon kyllingrett 😀

Oppskrift 1 porsjon kylling i form:
150 – 200 g kyllingfilet
1/2 eple
Ca. 1/4 rød løk
Ca. 1/4 søtpotet
Rød, gul og grønn paprika (ca. 1/4 av hver)
1 ts karry
1/4 ts pepper
Litt peppermix
75 g/ eller en håndfull pastasløyfer (kan sløyfes)

Slik gjør du:
1. Hakk opp kylling og grønnsaker i biter å ha over i en ildfast form.
2. Hell over odelia rapsolje og dryss over krydder
3. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min, eller til grønnsakene er møre og kyllingen ferdigstekt/mør.
4. Kok pasta

*Mengden på grønnsakene i oppskriften blir ca. mål da jeg bare kutter etter øyemål pr. porsjon (som oftest tilsvarer det en halv tallerken grønnsaker, alt ettersom)


Saus:
1,5 dl lett matfløte (10 % fett)
0,5 dl ketchup (uten tilsatt sukker)
1 ts karry
1/4 ts pepper 
Bland alt sammen og gi sausen et raskt oppkok. 
* Lett matfløte tåler ikke koking over lengre tid, kun oppkok.

Slik gjør du:
1. Når kyllingen og grønnsakene er ferdig ovnsbakt så har du det over i en ny ildfast form sammen med den ferdigkokte pastaen.
2. Hell over saus og pynt med fersk persille.

Håper det smaker 😀

This entry was posted in Sunn hverdagsmat. Bookmark the permalink.

Comments are closed.