Klassisk sjokoladekake

Klassisk sjokoladekake! Jeg ønsket å lage en skikkelig god sjokoladekake til jul, men siden jeg ikke hadde en egen oppskrift på akkurat det, så måtte jeg lete meg frem til jeg fant noe inspirerende. Da syns jeg denne klassiske sjokoladekaken kom til sin rett. Den er virkelig god på smak. Mektig, og smaker mye. En lekker jule/nyttårs-kake!

God fornøyelse 😀

Oppskrift:
4 egg
350 g sukker
200 g smør
80 g kakaopulver (Dr.Oetker)
200 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1,5 dl crème fraîche

Sjokoladekrem:
350 g smør
110 g kakaopulver (Dr.Oetker)
500 g melis
2 ss vaniljesukker
2-3 ss melk

Pynt:
Kakestrøssel (black & gold, Dr.Oetker)

Slik gjør du:
1. Bland egg og sukker til eggedosis
2. Smelt smør og bland i kakaopulveret til det løser seg opp
3. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen
4. Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
5. Bland så i creme fraiche til du får en klumpfri røre
6. Hell røren i en bakepapirkledd kakeform (26 cm i diameter)
7. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 40 min.
8. Avkjøl kaken til den er kald og del den så i to bunner

Slik gjør du når du lager krem:
1. Vispe mykt smør til det blir luftig (ca. 5 min)
2. Vispe kakaopulveret inn i smøret
3. Tilsett melis, vaniljesukker og melk, og vispe videre i ca. 5 min til sjokoladekremen er lett og luftig
4.Fordel halvparten av kremen mellom kakebunnene. Ha resten av kremen rundt hele kaken. 

Håper det smaker! 😀

Ønsker alle en riktig God Jul og et Godt Nyttår!

Dette innlegget ble publisert i Formkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.