Koriandernøtter

Disse koriandernøttene er helt nydelig på smak! Det finnes nok mange oppskrifter på koriandernøtter, men fra da jeg var liten så husker jeg at vi alltid kjøpte en liten pose med disse nøttene fra et bestemt konditori/bakeri, så gode syntes vi at de var. Og kunne vi dyppe en koriandernøtt i varm kaffe, så var det prikken over i`en. Men de siste årene har jeg nærmest måtte lete etter «ekte vare» for å i det hele tatt finne igjen disse gode koriandernøttene. 😀

Når jeg da plutselig fant en oppskrift på koriandernøtter i et veldig gammelt oppskriftshefte som mamma hadde tatt vare på, så bestemte jeg meg for å prøve og lage dem selv. Og ganske overraskende, jeg tror jeg knakk en koriandernøtt! 😀 For smaken ble akkurat som jeg husker, så fra nå av blir det nok hjemmelagde koriandernøtter til hver jul 🙂

Oppskrift:
50 g smør
1 1/2 dl sukker
1 1/4 dl sirup
1 egg
Ca. 5 dråper saft fra sitron
Ca. 4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts riflet sitronskall
1 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt koriander
Ett dryss pepper


Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker hvitt og porøst
2. Tilsett sirup, sammenvispet egg (visp det lett sammen med en gaffel) og sitrondråper
3. Sikt i melet, blandet med bakepulver og krydderet.
4. Bland deigen godt sammen
5. Sett deigen kaldt i ca. 1 time
6. Trill små kuler, (på størrelse med kirsebær) eller bruk et par teskjeer til å forme kulene med om deigen er litt klissete.
7. Sett kakene på et bakepapirkledd stekebrett
8. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 min på 175 grader.

Håper det smaker! 😀

Dette innlegget ble publisert i Julebakst og småkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.