Koriandernøtter

Disse koriandernøttene er helt nydelig på smak! Det finnes mange oppskrifter på koriandernøtter, og fra jeg var liten så husker jeg alltid at vi faktisk kjøpte en liten pose med disse nøttene fra et bestemt konditori/bakeri, så gode syntes vi at de var. Og kunne vi dyppe en koriandernøtt i varm kaffe, så var det prikken over i`en. Men de siste årene har jeg nærmest måtte lete etter «ekte vare» for å i det hele tatt finne igjen disse gode koriandernøttene. 😀

Så når jeg i går fant en oppskrift i et gammelt hefte jeg har , (jeg fant flere oppskrifter, men valgte ut denne) så bestemte jeg meg for å prøve og lage dem selv. Og ganske overraskende, jeg tror jeg knakk en koriandernøtt! , at jeg fant igjen den gamle oppskriften med den gode smaken, som jeg så godt husker 😀

Oppskrift:
50 g smør
1 1/2 dl sukker
1 1/4 dl sirup
1 egg
5-8 dråper saft fra sitron
Ca. 4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts riflet sitronskall
1 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt koriander
Ett dryss pepper


Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker hvitt og porøst
2. Tilsett sirup, sammenvispet egg og sitrondråper
3. Sikt i melet, blandet med bakepulver og krydderet.
4. Bland deigen godt sammen
5. Sett deigen kaldt i ca. 1 time
6. Trill små kuler (på størrelse med kirsebær)
7. Sett kakene på et bakepapirkledd stekebrett
8. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 min på 175 grader.

Håper det smaker! 😀

Dette innlegget ble publisert i Julebakst og småkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.